Pondera

Pondera Team

AATU – täyttä kultaa!

By / Pondera Team / Kommentit pois päältä artikkelissa AATU – täyttä kultaa!

RTK3 Cardiem Every Way
Kultainennoutaja synt. 18.1.2009 om. Hanna Miettinen

Tammikuussa esittelyvuoron saa kultainennoutaja Aatu, joka on kerrassaan hurmaava herrasmies. Kaikki Aatun nähneet tietävät, että se tuo treeneihin mukanaan  suuren  annoksen positiivista energiaa. Se tunne tarttuu kyllä kaikkiin muihinkin. Aatu on innokas tekijä, jonka häntä heiluttaa välillä koko koiraa. Aatua katsoessa näkee, että se on omasta mielestäänkin äärettömän taitava! Aatu ei  kuitenkaan ota harjoittellua turhan tosissaan vaan  välillä se heittää ihan omat pyörähdykset ja  loikat.  pääasia on loistomeininki!

Pitkä haave omasta koirasta toteutui

– Suuri haaveeni aina oli saada oma koira. Lapsena sitä en monista pyynnöistä huolimatta saanut. Vuoden 2009 alussa koin, että nyt on se hetki enkä enää odottele. Rotu oli itsestään selvä, yksi on ylitse muiden. Tuumasta toimeen ja pian matkustimme Varkauden taakse Kangaslammille reilun  neljän viikon ikäisiä  pentuja katsomaan. Kolme pennuista tuli reippaasti tutustumaan ja yksi vihreä rusettinen reppana nukkui koko ajan. Kolme viikkoa myöhemmin tuo samainen reppana matkusti mukanamme uuteen kotiinsa Kuopioon. Ja siitä lähtien minun elämälläni on ollut merkitys, Aatun omistaja Hanna kertoo Aatun elämän alkuvaiheista.

Kotioloissa Aatu on mukava seurakoira. – Kotona Aatu on yleensä rauhallinen. Hän nukkuu tai tarkkailee mitä minä teen. Juuri silloin,  kun en millään ehtisi, Aatu tulee lelu suussa vaatimaan huomiota itselleen ja yleensä sen verran äänekkäästi, että se ei jää kenellekään epäselväksi. Leluilla leikkiminen ei hirveästi kiinnosta ellei siihen liity ruoka.

Rally-tokosta tuli Aatun laji

– Ponderan kurssille lähdimme aikoinaan silloisen työkaverin innostamana. Itse olin täysin kokematon koiran kouluttamisessa, joten kaikki opit ovat tulleet tarpeeseen. Koskaan en ollut harrastanut oikein mitään, joten on ollut mahtavaa löytää jotain mikä oikeasti kiinnostaa  ja olemme Aatun kanssa nauttineet joka hetkestä vaikka aina ei ole ollut helppoa, Hanna kertoo.  Aatu olikin Ponderan aivan alkuaikojen kurssilaisia ja he aloittivat tokon alkeiskurssilla.

Rally-toko sai heti kiinnostuksen heräämään. – Olin lukenut netistä, että on olemassa laji nimeltä rally-toko ja intoa puhkuen odotin milloin pääsemme lajiin tutustumaan. Pian Pondera järjesti kurssin ja niinpä me löydettiin laji, joka on niin meidän juttu! Kolme kuukautta myöhemmin osallistuimme ensimmäiseen kisaamme ja siitä lähtien on kokeiltu mihin meidän rahkeet riittää ja hauskaa on ollut, ainakin Aatulla ja yleisöllä! ,Hanna kertoo Aatun harrastuksesta.

Rally-tokon lisäksi Aatu harrastaa kesäisin vesipelastusta.  -Vepe taitaa olla Aatusta jopa rallya hauskempaa. Siinä Aatu treenaa avoimen luokan liikkeitä. Molempia lajeja yhdistää ainakin se, että Aatu on treeneissä sitä mieltä, että hänen vuoronsa pitäisi olla  koko ajan.

Harrastuksessa parasta on koiran ilo ja onnellisuus

– Aatun kanssa harrastamisessa parasta on se miten iloiseksi ja onnelliseksi se tekee Aatun.  Ja se innokkuus minkä hän tartuttaa minuun,  olinpa kuinka väsynyt tahansa, Hanna kertoo.

Aatun innokkuuden ovat treenikavereiden lisäksi myös monet rally-tokotuomarit. Rally-tokossahan tuomarit jakavat erikoispalkinnon, useimmiten esim. vaikuttavan yhteistyön ja iloisen tekemisen perusteella. Hannalle ja Aatulle näitä palkintoja on kertynyt aika monta! Hanna on myös koiriensa Aatun ja Helmin kanssa palkittu myös Ponderan vuoden harrastajana.

Suurin haave on pitkä ja hyvä yhteinen elämä

– Harrastusten suhteen monet haaveet ja tavoitteet on  saavutettu, jonka jälkeen uusia on syntynyt ja tämän hetkinen tavoitteemme on saada rallyn mestariluokasta kolmas hyväksytty tulos, ts. RTK4. VEPEssä tavoitteena on  saada ykköstulos avoimesta luokasta. Lisäksi houkuttelee ajatus kolmannesta lajista. Aika näyttää löydämmekö itsemme joku päivä koiratanssikurssilta! Ylitse kaikkien muiden haaveiden on tietenkin saada elää pitkä yhteinen, onnellinen ja touhun täyteinen taival Aatun kanssa.  Kiitos Pirjo ja treenikaverit!

 

Aatu1

Aatun ja Hannan iloista yhteistyötä Ponderan koiratapahtumassa syksyllä 2013.

Aatu5

Aatu voitti rally-tokon mestariluokan hienoilla pisteillä syksyllä 2015.

 

human hair wigs clip in hair extensions human hair weave