Pondera

Pondera Team

Alf – Rescue-koirasta rakas perhekoira

By / Pondera Team / Kommentit pois päältä artikkelissa Alf – Rescue-koirasta rakas perhekoira

Kesäkuussa kuukauden koirana on esittelyvuorossa varsin nokkela temppukoira monirotuinen Alffi. Alf viettää 2-vuostissyntymäpäiväänsä nyt kesäkuussa, vaikkei siitä olekaan ihan täyttä varmuutta. Alf on nimittäin ollut Viipurin katukoiria ja tullut Suomeen Viipurin koirat yhdistyksen kautta

Viisas ja leikkisä Alf

Alf saapui Ukkosen perheeseen n. 10kk ikäisenä. Alf on saapunut Suomeen Viipurista ja oli aluksi väliaikaisessa kodissa Salossa. Alf on perheen kolmas koira, mutta omistajansa Iidan ensimmäinen oma koira. Iida kuvailee Alffia leikkisäksi ja energiseksi koiraksi, joka osaa kyllä myös rauhoittua. Alffi on viisas koira, joka oppii uusia asioita nopeasti. Välillä se on kyllä itsepäinenkin. – Uusia asioita kohtaan se on usein hieman arka ja ennakkoluuloinen, mutta luottamus syntyy yleensä nopeasti, kun Alffi hoksaa ettei ole mitään pelättävää. Kun Alffin kanssa saa rakennettua luottamuksen sen jälkeen se on aina uskollinen ystävä, Iida kertoo.

Alffista on tullut mukava perhekoira.

Innokas oppija

Alffin kanssa on ehditty puuhailla jo monenlaista, tällä hetkellä Alf on jälkikurssilla ja siinä se onkin varsin pätevä. Toisena lajina on tällä hetkellä toko. Iida on käynyt Alffin kanssa myös rally-tokossa ja temppukoulussa. Temppujen oppiminen onkin Alffille todella mieluista ja se on osoittautunutkin varsin välkyksi koiraksi. Pirjokin on saanut haastetta välillä keksiessään Alffille uusia temppuja.

IMG_3284

Koulutusten tuoman aktiviteetin lisäksi energisen Alffin kanssa harrastetaan urheilua paljon. Alffi myös alkoi rähisemään toisille koirille itseluottamuksen puutteesta, mutta harjoittelemalla tämäkin asia on saatu korjattua.

– Parasta on, kun olemme molemmat oppineet paljon uusia juttuja ja kehitytty paljon. Ja myös se, kun on huomannut miten paljon Alffi on rohkaistunut ja muuttunut tässä vuoden aikana mahtavaksi harrastus- ja perhekoiraksi. Tulevaisuudelta toivotaan paljon hyviä yhteisiä vuosia!

Rescue-koiran kasvattaminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä

Rescue-koiran hankinta on aina riski, koska koiran taustaa eikä kokemaa välttämättä tarkalleen tiedetä. Koirasta ei myöskään tiedetä esimerkiksi mitä rotuja siinä on. Rescue-koiran kasvattaminen vaatii paljon perehtymistä koirien käyttäytymiseen, aikaa opettamiseen ja suurta kärsivällisyyttä.

IMG_3576

– Heti samalla viikolla, kun Alffi tuli meille käytiin Pirjon yksityistunnilla kysymässä kasvatusneuvoja. Pirjo suositteli meille touhutoko kurssia ja heti seuraavalla viikolla aloitettiin se. Siitä lähtien ollaan käyty säännöllisesti kursseilla Ponderalla. Vaikka rescue-koiran hankinta onkin riski, meidän kannatti se ottaa. Mutta ilman Pirjon apua Alffin kasvattamisesta ei olisi varmaan tullut yhtään mitään eikä oltaisi tässä pisteessä tällä hetkellä.

On ollut sydäntä suuresti lämmittävää seurata Iidan ja Alffin kehittymistä ja molemminpuolisen luottamuksen kasvua ja yhteistyötä. Ehkä Alffi on ollut jollekin täysin arvoton ja turha, mutta Iidalle ja koko Ukkosen perheelle se tärkeä perheenjäsen ja oikea aarre.

Alffin sivuille pääset tästä: http://www.viipurinkoirat.fi/alfred

human hair wigs clip in hair extensions human hair weave