Pondera

Blogi

Ilmoittautumisjärjestelmässä ongelmia

By / Yleinen / Kommentit pois päältä artikkelissa Ilmoittautumisjärjestelmässä ongelmia

Kurssi-ilmoittautumisissa on tekninen vika, joka pyritään saada kuntoon paian. Voit ilmoittautua kurssille tällä välin seuraavasti.

Lähetä sähköposti: info@pondera.fi ja viestin aiheeksi kurssi, jolle tahdot. Viestiin seuraavat tiedot:

Kurssi ja ryhmä johon tahdot

Nimi, puh.nro, email ja katuosoite, postinumero ja paikkakunta. Lisäksi koiran tiedot (rotu, kutsumanimi, syntymäaika)

Pahoittelut häiriöstä.

Bertta on uusi rally-tokovalio!

By / Tulokset / Kommentit pois päältä artikkelissa Bertta on uusi rally-tokovalio!
BERTTA ON UUSI RALLY-TOKOVALIO!
Walesinspringerspanieli Bertta saavutti Laukaassa eilen pidetyssä kisassa kolmannen rally-tokon valion arvoon oikeuttavan tuloksen! Pisteitä 97/100!
Bertta eli Très Allantes Champagne ja Maire Raatikainen ovat harrastaneet rallya jo useamman vuoden Ponderalla js on ollut hienoa seurata parin etenemistä. Bertalla häntä heiluu aina treenatessa. Paljon onnea Maire ja Bertta, upea saavutus!

Koiranäyttelykurssi alkaa!

By / Ajankohtaista / Kommentit pois päältä artikkelissa Koiranäyttelykurssi alkaa!

Koiranäyttelykurssi alkaa torstaisin 17.6. alkaen klo 19.00. Kurssin kesto on 4 kertaa ja kurssimaksu 60e. Kurssilla tutustutaan tutustutaan koiranäyttelyn kulkuun ja opetetaa koiralle iloista ja reipasta kehäkäytöstä. Kurssi sopii aloittelijoille ja kokeneemmillekin harrastajille – harjoitukset tehdään kunkin koiran tason mukaan.

Ilmoittautua voit info@pondera.fi

Bambi on uusi tottelevaisuusvalio!

By / Tulokset / Kommentit pois päältä artikkelissa Bambi on uusi tottelevaisuusvalio!

Bordercollie Bambi (Myytin Silmäterä) saavutti Kuopiossa 29.5. pidetyssä tottelevaisuuskokeessa kolmanen ykköstuloksen erikoisvoittajaluokasta ja näin Bambi oon uusi tottelevaisuusvalio. Bambin omistaja ja  ohjaaja on Suvi Solitanner. Hurjan paljon onnea Suvi!

Touhutoko starttaa kesäkuussa!

By / Yleinen / Kommentit pois päältä artikkelissa Touhutoko starttaa kesäkuussa!

Touhutoko on kiva  koiraharrastuskurssi, jossa tutustutaan eri koiraharrastuslajeihin ja harjoitellaan mm. naksutinkoulutusta, opetetaan temppuja, tehdään nenänkäyttöharjoituksia, tutustutaan agilityyn ja rally-tokoon sekä harjoitellaan myös arjessa hyödyllisiä taitoja. Kurssi tarjoaa hyviä harjoituksia toteutettavaksi myös kotona. Kurssi sopii kaikenikäisille koirille, pentujen tulisi kuuitenkin olla pentukurssin käyneitä.

Kurssi alkaa maanantaisin 14.6. klo 17.00. Kurssi kestää 5 kertaa ja kurssimkasu on 90e.

Ilmoittautua voit info@pondera.fi

Saako tervehtiä?

By / Blogi / Kommentit pois päältä artikkelissa Saako tervehtiä?

SAAKO TERVEHTIÄ?

Lapsille opetetaan, että vieraan koiran silittämiseen täytyy pyytää lupa . Aikuisilta tämä hyvä tapa kuitenkin usein unohtuu. Koiranpennun sosiaalistaminen on yksi osa koiranpennun kasvattamista hienosti käyttäytyväksi aikuiseksi koira kuuluu koiranpennun vastuulle. Koiranpennut ovat yksilöitä ja vieraan ihmisen tervehtiminen voi olla osasta pentuja hyvinkin pelottavaa. Osa pennuista taas tahtoisi tervehtiä jokaisen vastaantulijan.

Epävarma pentu tarvitsee turvallisuuden tunteen vieraiden ihmisten läheisyydessä ja nopea, koiranpennun näkökulmasta pelottava lähestyminen lisää vain epävarmuutta entisestään. Koiranpennun houkuttelu makupalalla luokse ja yllättäin pentuun koskeminen ei ole myöskään hyvä vaihtoehto. Pennun tulisi kokea luottamusta omaan omistajaan ja siihen, että tällaisia ”yllätyshyökkäyksiä” ei tapahtuisi. Omistajan voi taas olla vaikea ennakoida kaikkien ihmisten käytöstä koiranpennun nähtyään. Epävarman pennun omistaja voi olla nähnyt paljon vaivaa pennun itsevarmuuden vahvistamiseen ja pennun mielestä pelottava kokemus voi viedä opetusta paljonkin taaksepäin.

Osa pennuista voi taas olla hyvinkin innoissaan ihmisiä nähdessään. Usein pentu voi hyppiä päälle ja olla liian riehakas. Mitä useammin pentu saa näin toimimalla vieraan ihmisen huomiota ja rapsutuksia , sitä enemmän se myös haluaa niitä. Pennunomistajalle voi olla vaikea kieltää ihmisiä tulemasta luokse ja toisaalta tähän ihmiset monesti reagoi ”ei haittaa jos pentu hyppii”. Harva kuitenkaan haluaa 50 kiloista rapaista koiraa hyppimään päällensä. On koiraa kohtaan epäreilua, että yhdessä vaiheessa päälle hyppinen sallitaan ja sitten eräänä päivänä pentu onkin kasvanut jo niin suureksi, että hyppiminen onkin kiellettyä.

Olipa koira millainen vain, vieraan ihmisen korrekti tervehtimisen tulisi kuulua jokaisen koiran arkitaitoihin. Kun seuraavan kerran näet ihanan koiranpennun, kysy ensin ”Saako tervehtiä?”

Kuva: Hanna Turunen

Yhteistyön perusteet -kurssi alkaa kesäkuussa

By / Ajankohtaista / Kommentit pois päältä artikkelissa Yhteistyön perusteet -kurssi alkaa kesäkuussa

Yhteistyön perusteet -kurssi alkaa jälleen kesäkuussa. Kurssi on tarkoitettu aikuisille (yli 9kk) ikäisille koirille, joiden arjen hallintaa ja perustottelevaisuutta tahdotaan vahvistaa. Kurssin harjoitukset ovat 2.6. alkaen keskiviikkoisin klo 18.00. Kurssiin kuuluu lisäksi yksi yksityistunti, jossa suunnitellaan yksilöllisesti koiran kanssa harjoittelua.

Lagotto-Girolle RTK4!

By / Tulokset / Kommentit pois päältä artikkelissa Lagotto-Girolle RTK4!

Nyt, pitkän tauon jälkeen, voidaan taas järjestää erilaisia koiratapahtumia; kokeita, kilpailuita ja näyttelyitä.

Lagotto romagnolo Giro (Foogel Santo Solerte) ja Pirjo Pellikka kilpailivat Saarijärvellä rally-tokon  ylimmässä eli mestariluokassa. Pari saavutti hienosti hyväksytyn tuloksen pistein 86/100 ja tämän tuloksen ollessa kolmas, Giro saavutti koulutustunnuksen RTK4. Hurjan paljon onnea Giro ja Pirjo!

Pentukurssi alkaa 19.5.!

By / Yleinen / Kommentit pois päältä artikkelissa Pentukurssi alkaa 19.5.!

Seuraava Pentukurssi starttaa keskiviikkona 19.5. klo 19.00.

Kurssille voit ilmoittautua info@pondera.fi

Kurssin kesto on 6 käytännönharjoituskertaa ja kurssimaksu on 107e.

human hair wigs clip in hair extensions human hair weave