Pondera

Pondera Team

Erwin

By / Pondera Team / Kommentit pois päältä artikkelissa Erwin

Maaliskuussa esittelyvuorossa on hyväntuulinen ja ja ystävällinen kääpiöbullterrieri Erwin. Herrasmies Erwin rakastaa kaikkia ja ainakin kaikki Erwinin tuntevat rakastavat sitä. Karskin ulkomuodon alla on kuitenkin melkoisen herkkä ja hyvin kiltti koira. Nyt kun kevät alkaa lähestyä, niin kukapa odottaisikaan sitä enemmän kuin Erwin, joka rakastaa lämpöä ja viihtyykin auringon paisteessa. Talvisin Erwin harrastaa saunomista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maailman parhain joululahja

Erwin on omistajansa Salla Halosen ensimmäinen koira. – Ostin Erwinin joululahjaksi itselleni 2009. Erwin on sellainen yksi luojan mieliharmi. Se rakastaa ihan kaikkia! Rosoisesta ulkonäöstä (joidenkin mielestä) huolimatta, se on hyvin herkkä poika, joka satuttaa sielunsa hyvinkin pahasti yllättävän pienestä. Huonomuistinenkin se tahtoo olla, Salla kuvailee. – Erwin on mukana kaikessa, siis ihan kaikessa (hanki bulli niin kotona et saa olla missään yksin) ja se on mukana iloitsemassa ja lohduttaa kun surettaa.

Vaikka Erwin on varsin pitkäpinnainen ja alati ystävällinen, niin joistakin asioista sekin on tiukkis. – Erwinin ruokiin ei saa koskea muut kuin Hän itse. Pitää olla aika tarkka, ettei ketään ole liian lähellä, kun namia on tarjolla.

Erwinsalla

Kissamainen koira

Erwin eli ensimmäiset vuotensa lähinnä kissojen kanssa. – Joskus ajattelin, että se kuvitteleekin olevansa kissa; jonkun kerran tullessani kotiin se istui kissojen kanssa kissojen raapimapuussa! Ylimmälle hyllylle se ei sentään oppinut kiipeämään. Lisäksi Erwin koitti saada hoito-marsuja leikkimään kanssaan.

Erwinkissa

Bullista rally-tokotaituri

Erwin kilpailee rally-tokossa toiseksi ylimmässä, voittajaluokassa, josta sillä on jo hyväksytty tulos. Erwin tarvitsee vielä kaksi hyväksyttyä siirtyäkseen mestariluokkaan. Erwinillä on kisoissa ne hyvät ja huonot päivät. Kun Erwiniä katsoo treeneissä, sillä on välillä sellainen bullin ilkikurinen ilme, kun se tekee kuvioita oman koreografiansa mukaan. Erwin on tarjonnut myös monesti makoisat naurut treenikavereille. Erwin on suuri persoona. 

Rally-tokon lisäksi Erwinin ja Sallan harrastuksiin kuuluvat sienestys ja onpa Erwinin kanssa myös tokoiltu parin kurssin verran. Erwin on esiintynyt myös Ponderan joulujuhlassa.

Erwin44

Ponderan kursseilla Erwin aloitti muutama vuosi sitten. – Meillä oli hieman ryppyjä rakkaudessa suurien elämänmuutosten myötä ja näyttelyurakin loppui sairastelun vuoksi. Tahdoin keksiä jotain mukavaa puuhaa parantamaan suhdetta ja niin päädyimme touhutokoon, Salla muistelee harrastuksen alkutaivalta. Parasta on nähdä, kuinka paljon koira tykkää tekemisestä ja uuden oppimisesta. Kuinka yhdessä tekeminen paransi meidän välistä suhdetta. Bullikansaan on valitettavan hyvin iskostunut se, että bullit ovat vain seurakoiria ja niiden kanssa voi harrastaa vain näyttelyitä. Muutaman ahkeran harrastajan toimesta viime vuosina tuo kuva on onneksi kääntänyt suuntaansa!

Tulevaisuuden tavoitteet

Bullit ovat ehdottomia ja rehellisiä, tekevät kaiken sata lasissa tai sitten eivät ollenkaan (tämä on muutamissa kisoissa nähty niin hyvässä kuin pahassa). Erwin on Suomen ensimmäinen bulli, jolla on RTK2 titteli ja hyväksytty tulos rally-tokon voittajaluokassa.

Erwininkään kanssa harrastaminen on vaatinut huumorintajun lisäksi myös paljon Erwinin hyvinvoinnin tarkkailua. – Erwinillä on krooninen sairaus ja sen myötä on pitänyt opetella lukemaan kuinka koira voi ja mitä se jaksaa, ettei koiralta mene halut oppia uutta tai pahimmassa tapauksessa kunto romahda. Harrastaminen ja kilpaileminen tapahtuu koiran hyvinvoinnista tinkimättä. – Haaveena olisi hyväksytty rata mestariluokassa ja ehkä tokon alokasluokan koulutustunnus, Salla tuumaa. Tärkeintä on kuitenkin nauttia yhdessä tekemisestä.

Erwin8

Kääpiöbullterrieri Erwin

RTK2 Bisbull’s Poker Face, 27.10.2009

om. Salla Halonen

 

human hair wigs clip in hair extensions human hair weave