Pondera

Pondera Team

Iloinen Irmeli

By / Pondera Team / Kommentit pois päältä artikkelissa Iloinen Irmeli

Kuukauden koira -palsta on palannut talviunilta! Kukapas kesäkauden avaisi paremmin kuin uimista rakastava labradori-Irmeli.

Irmeli tuli kotiin

-Kiitos siitä, että sain Irmelin elämääni kuuluu Vauhti-Noudon kennelin reippaalle juniorille Hiltusen Siljalle. Hänen ansiostaan sain kuulla Vauhti-Noudon kennelistä ja tulevista pentueista. Oli kulunut vajaa vuosi, kun edellinen koiramme (käyttölinjainen labradori sekin) kuoli vanhuuttaan, ja vaikka se olikin ”pelkkä perhekoira” jonka kanssa en harrastanut mitään, tuntui elämä kovin tyhjältä ja ankealta, kun tuo uskollinen karvainen kaveri puuttui. Lapsetkin olivat juuri muuttaneet pois kotoa, joten senkin vuoksi oli ikäänkuin tarve ja tilaa aloittaa jotain uutta. Ja kun kohtalo suorastaan tarjosi mahdollisuutta hankkia koira, ei siitä voinut kieltäytyä, Irmelin omistaja Senja Kannisto muistelee.

Seurakoirasta tuli myös aktiivinen harrastuskoira

-Alun pitäen ajattelin, että kunhan saan lenkkikaverin  ja seuralaisen saunan lämmitykseen, mutta pikkuhiljaa koiraharrastukset ovat vieneet mukanaan. Irmeli on osoittautunut mitä parhaimmaksi kaveriksi ja harrastekoiraksi. Se on aina innokkaana lähdössä treeneihin, ja tekee aina suurella tarmolla (joskin välillä herkkupalan kiilto silmissään) töitä. Irmelillä on sopivasti miellyttämisenhalua, mutta myös luonnetta, minkä vuoksi se on mitä erinomaisin harrastekoira. Se ei pahoita mieltään tai lukkiudu, vaikka sen tekemisiä joutuu korjaamaankin. Toisaalta se on myös äärimmäisen nopeasti oppiva ja oivaltava koira.

Irmeli harrastuskoirana.

– Ponderan TOKOn alkeiskurssille tulin syksyllä 2014, kun jo heti alkuun pennun kanssa kävi selväksi, että minulla on hyvin aktiivinen koira, jonka kouluttamiseksi tarvitsen apua. Savon Nuuskujen pentukurssilla kuulin Ponderan koirakoulusta, ja niinpä päätin mennä kurssille. Ensimmäisillä kerroilla kyllä arvelin ettei tästä mitään tule, ja kohta tuo opettaja kyllä heittää meidät tunnilta pois, kun Irmeli mielestäni riehui, ja oli muihin verrattuna liiankin aktiivinen. Hämmästykseni olikin suuri, kun Pirjo jo toisella tunnilla sanoi: ”Kuule sinulla on erittäin hyvä koira, vain taivas on rajana mitä voit tämän koiran kanssa tehdä, niin että koeta nyt päättää mitä alat harrastaa tämän kanssa”. Ja oikeinhan se kokenut koirankouluttaja näki, enemmänkin on tainnut olla Pirjolla haasteita ohjaajan kuin koiran kouluttamisessa, Senja muistelee.
Senja alkoi harjoitella Irmelin kanssa tavoitteellisesti ja siirtyi tokon velmennusryhmiin. Keväällä 2016 Senja ja Irmeli starttasivat ensimmäisessä toko-kokeessa. Ensimmäinen kisa ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta hyvää kisakokemusta se kyllä parille toi. Sen jälkeen kisoissa tulikin hieno viiden ykkösen putki! Avoimesta luokasta Irmeli sai koulutustunnuksen TK2 ja ensimmäisestä voittajaluokan kisastakin napsahti ykkönen. Hiukan yli vuoden kuluttua ensimmäisestä kisasta tämä pari nousi tokon ylimpään eli erikoisvoittajaluokkaan!
senjairmeli3
Senja ja Irmeli osallistuivat myös tokon SM-kisoihin toukokuussa 2017. Pari kilpaili voittajaluokan koirakkona Kuopion Palvelus- ja Seurakoiraharrastajien joukkueessa. Hyvä kakkostulos on hieno saavutus ensimmäisistä SM-kisoista.
Tokon lisäksi Senja ja Irmeli treenaavat myös nomea ja Irmelin on suorittanut myös noutajien taipumuskokeen.
irmeli-nome
(Kuva: Taru Hiltunen)
Koiraharrastus on avannut uuden maailman
Tavoitteelliseen harrastamiseen kuuluu että hienojen onnistumisen lisäksi välillä tulee myös epäonnistumisia. – Haasteellista välillä on se, täytyy keksiä uusia keinoja päästä ongelmatilanteista eteenpäin. Periksi ei pidä antaa, eikä huonoinakaan päivinä vaipua epätoivoon. Irmelin intohimo kaikenlaiseen haisteluun joskus pännii, ja myös se että välillä se tieten tahtoen ummistaa korvansa emäntänsä käskyiltä.
Koiraharrastus on vienyt Senjan mukanaan ja keväällä 2017 perheeseen tuli uusi tulokas, labradoripentu Pirkko.
img_3285
(Kuva: Johanna Flinck)
-Irmelin ja koiraharrastuksen kautta olen saanut paljon uusia ystäviä, oppinut uusia asioita ja aina on mukavaa tekemistä, tyhjyys ja ankeus on tyystin hävinnyt. Elämään on tullut ”värit” takaisin, välillä harmittaa ja tuntuu toivottomalta, mutta useimmiten tulee onnistumisen riemu, kun yhteistyö sujuu ja saavuttaa lopulta tuloksiakin. Irmeli on tuonut elämääni paljon iloa, se on mitä mainioin lenkkikaveri ja saunan lämmitysapulainen, ja sen lisäksi vielä oiva harrastuskoira. Kiitos Irmeli, että olet olemassa.

human hair wigs clip in hair extensions human hair weave