Pondera

Ajankohtaista

Lukukoira Sylvi ehdolla Vuoden Kuopiolaiseksi!

By / Ajankohtaista / Kommentit pois päältä artikkelissa Lukukoira Sylvi ehdolla Vuoden Kuopiolaiseksi!

Kuopion Kaupunkilehti järjestää Vuoden Kuopiolainen-kilpailun. Tänä vuonna ehdokaslistalla on ihana, viisas ja valloittava Lukukoira Sylvi-

Pieni lukukoira hoitaa suurta tehtävää. Lukukoira kuuntelee ja on läsnä. Siihen luontaisesti oikeat ominaisuudet omaava, koulutettu koira, osaa sen monesti paremmin kuin toinen ihminen. Me suomalaiset pidämme lukutaitoa helposti itsestäänselvyytenä. Kaikkihan osaa lukea! Mutta lukemaan oppiminen, puhumattakaan lukemisesta nauttiminen ei tule kaikille helposti, osa lapsista tekee lujasti töitä, että oppivat. Ja vieläpä uskaltavat lukea ääneen.

Lukutaito on tärkein osa yleissivistystä ja itsemääräämisoikeutta. Yhä edelleen on ihan liian monia maita, joissa lukutaidon oppiminen estetään tai kouluun ei ole tasavertaisia mahdollisuuksia päästä. Tai erilaisia oppimisvaikeuksia ei tunnisteta tai niissä ei osata auttaa. Kuitenkin globaalia ajattelua vielä tärkeämpänä näen ihan jokaisen lapsen, joka saa kokea sen ilon, kun kirjaimista tulee sanoja, sanoista lauseita ja tarinoita. Ja niistä tarinoista kokonainen maailma. Olen ylpeä kotikaupungistani, jossa Lukukoira otettiin työtehtäviin ensimmäisten kaupunkien joukossa Suomessa.

Sylvi, kääpiömäyräkoira auttaa ja ohjaa lapsia täällä kirjojen ihanaan maailmaan. Olen saanut sen elämää seurata aivan pennusta asti ja sitä on ollut ihana aina sen harrastustuntien aluksi moikata, masurapsutukset on vakio! Sydän oli kuitenkin pakahtua onnesta ja ylpeydestä, kun kerran kirjastolla käydessäni sillä oli ”työtehtäviä” ja olin sille kuin ilmaa. Sillä oli Tehtävä.

Äänestä Sylviä tästä

human hair wigs clip in hair extensions human hair weave