Pondera

Blogi

Pelotonta Uutta Vuotta!

Uusi Vuosi lähestyy. Ihmisten iloinen juhliminen on monelle koiralle vuoden stressaavin vuorokausi. Tässä  muutamia asioita, mitä kannattaa ottaa huomioon ensimmäistä uutta vuottaan viettävän koiranpennun kanssa.

  1. Älä jätä koiraa yksin kotiin!
  2. Koiran ulkoilutus kannattaa ajoittaa ennen klo 18.00 ja sitten vaikka reippailla ulos 04.00 jälkeen, yleensä silloin meno on jo rauhoittunut. Koiralle voi jättää esim. antamatta iltaruoan, jolloin ulos ei ole samanlaista tarvetta.
  3. Uutta Vuotta edeltävinä päivinä kannattaa pitää koira kytkettynä ja riittävän tiukassa kaulapannassa, ettei se säikähdettyäänkään pääse vapaaksi.
  4. Jos perheessä on vanhempia koiria, jotka eivät reagoi raketteihin, kannattaa pentu pitää niiden kanssa samoissa tiloissa. Jos vanhemmat koirat taas reagoivat hermostuneesti tai pelokkaasti, kannattaa pentu pitää niistä erillään koko Uuden Vuoden ajan (estetään mallioppiminen).
  5. Kotona kannattaa pitää ikkunat suljettuina, verhot ikkunoissa ja esim. soittaa musiikkia tai pitää tv auki.
  6. Jos pentu reagoi ääniin hermostuneesti, siihen ei tulisi reagoida mitenkään, vaan olla kuin normaalistikin kotona. Missään tapauksessa pentua ei kannata alkaa ”hyssyttelemään” tai kehumaan tai ottaa sitä esim. syliin. Pennun käyttäytymistä ei tulisi myöskään ”vahtia” vaan olla kotona kuten aina muulloinkin. Useimmat koirat tahtovat mennä esim. sängyn alle ja se mahdollisuus niille kannattaa suoda.
  7. Pentua ei missään tapauksessa tule ottaa mukaan raketteja poksauttelemaan.
  8. D.A.P. voi lievittää stressiä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

human hair wigs clip in hair extensions human hair weave