Pondera

Ajankohtaista

Sankarikoira Hugo

By / Ajankohtaista / Kommentit pois päältä artikkelissa Sankarikoira Hugo
Welsh corgi cardigan Hugolle (Big-Wood’s Oscar Blaketon) myönnettiin Suomen Kennelliiton Sankarikoira-arvo, ihmishengen pelastaneesta toiminnasta.
Lainaus Kennelliiton sivuilta: ”Welsh corgi cardigan Hugo ilmoitti loukkaantuneesta miehestä. Hugo vaati määrätietoisesti lasitetun terassioven avaamista. Omistaja päästi Hugon terassille, jossa Hugo asettui maahan nähdäkseen piha-aidan ali. Hugo alkoi vinkumaan. Koiran reaktio oli niin voimakas, että omistaja päätti mennä katsomaan, mikä oli hätänä. Omistaja huomasi kadulla verilammikossa makaavan miehen. Mies oli kaatunut ja lyönyt päänsä. Hugon omistaja ryntäsi miehen luokse ja kutsui naapurin apuun. Paikalle saapunut kolmas henkilö kutsui ambulanssin. Kevään poikkeusolojen takia kadulla oli todella hiljaista ja jokainen menetetty hetki olisi voinut olla kohtalokas. Hugon ansiosta miehen henki pelastui. ”
Hugo on ollut Ponderan ns. vakiokalustoa jo vuosia harrastaen pennusts asti ja kilpaillen niin tokossa kuin rally-tokossakin. Hugo toimii myös Kuopiossa Kaverikoirana.

human hair wigs clip in hair extensions human hair weave