Pondera

Tulokset

Tokon SM-kisat 2017

By / Tulokset / Kommentit pois päältä artikkelissa Tokon SM-kisat 2017

Helsingin Seudun Koiraharrastajat järjestivät Tokon SM-kisat Vantaalla 27.-28.5.2017. Suomenmestaruudesta kilpaillaan sekä henkilökohtaisessa kilpailussa että joukkuekilpailussa.

Lauantaina kilpailtiin alokasluokassa ja erikoisvoittajaluokassa, joka oli samalla karsintakilpailu sunnuntain finaaliin.  Sunnuntaina kilpailtiin avoimessa ja voittajaluokassa sekä Toko Sm-finaali. Joukkuekilpailussa lasketaan jokaisesta joukkueesta paras alokasluokan, avoimen luokan sekä voittaja tai erikoisvoittajaluokan tulos. Jokaisessa luokassa voi olla myös varakoira, jolloin paremman koiran tulos lasketaan joukkuetuloksiin.

Ponderan tokoilijat edustivat useita eri yhdistyksiä, koska Ponderalla ei ole omaa yhdsitystä, mikä tarvittaisiin joukkuekilpailuun osallistuakseen.

Suvi Solitanner ja bordercollie Bambi (Myytin Silmäterä) kisasivat alokasluokasta hienon ykköstuloksen pistein 178! Suvi ja Bambi edustivat Kuopion Palvelus- ja Seurakoiraharrastajia.

Laura Pekkarinen kisasi Lycan (Joyful Tone´s Arctic Spirit) kanssa erikoisvoittajaluokan karsintakokeessa. Muutaman epäonnstumisen vuoksi tulos ei riittänyt finaaliin saakka. Laura ja Lyca saavuttivat karsintatulokset huimaa tahtia kevään aikana ja ensi vuonna onkin jo eri tilanne lähteä kisaan kokeneemmalla koiralla.

Sunnuntaina olikin sitten useampia Ponderan koirakoita kehässä! Tiia Kontro-Paajanen starttasi bordercollie  Spockin (Goworking´s Ted) kanssa avoimessa luokassa ja heille hieno ykköstulos pistein 278,25! Voittajaluokassa puolestaan starttasi Senja Kannisto ja Irmeli (Vauhti-Noudon Keltatäplähiipijä). Irmeli saavutti hyvän kakkostuloksen, Molemmat edustivat Kuopion Palvelus- ja Seurakoiraharrastajia. KPSH ry sijoittui tiukassa joukkuekisassa 9.!

Marianne Punkki ja australianpaimenkoira Pertti (Särkivaaran Öö-kiitti Moi)  starttasivat voittajaluokassa. Pertti on ollut kisakoirana menestynyt jo monessa lajissa, harmillisesti SM-kisoissa ei ollut ihan Pertin päivä. Kokemusta tuli kuitenkin roppakaupalla tuleville vuosile.

Iltapäivällä kisojen loppusuoralla kisasivat Ponderan opet Anne Miettinen ja Pirjo Heikkinen peräkkäin. Anne ja groenendael Voitto (Eloisa Tyyppi) saivat yhdestä nollasta huolimatta hienon ykkösen pistein 273! Anne ja Voitto saivat samalla myös koulutustunnuksen TK2 ja sillä sitten siirrytään voittajaluokkaan! Anne ja Voitto edustivat ACE ry:tä.

sm-avo2-2

Kuva: SporttiRakki

Heti Annen jälkeen vuorossa oli Pirjo ja bordercollie Hip (Tending Verve). Hip on jo aiemmin osoittanut, että se työskentelee paremmin kisoissa kuin treeneissä, eikä tämäkään kerta tehnyt poikkeusta. Hip teki hienon setin ja saavutti huippupisteet 310,5/320 ja sai KP:n, TK2 koularin ja sijoittui huikeasti luokassa toiseksi tasapistein Rimin (Tending Wishful) kanssa. Luokkavoiton nappasi Saunajaakon Comet. Luokassa kilpaili huimat 72 koiraa!

sm-joukkue

Hip edusti T-Team Sport Dogs ry:tä ja niinhän siinä kävi, että Hip pääsi toisenkin kerran palkintopallille, nimittäin joukkue saavutti Suomenmestaruus HOPEAA! Joukkueessa kilpailivat Ponderallakin kouluttamassa käynyt Mika Jalonen ja Tending Fireball (SM1 2017!), Timo Rannikko ja Tending Xenon, Sini Honko ja Tending Crux ja Nina Manner ja Tending Wisdom.

 

 

human hair wigs clip in hair extensions human hair weave