Pondera 14 vuotta!

Pondera aloitti toimintansa 1.7.2009 ja alussa tarkoituksena oli toimia hierojana niin koirille kuin ihmisille. Vaikka minulla oli pitkä koiraharrastustausta mm. tokosta ja olin toiminut yli 15 vuotta mm. koulutusohjaajana aikomukseni ei ollut alkaa kouluttamaan. Asiakkaat kuitenkin alkoivat kysymään, voisinko ohjata pari kurssia… Ja sillä tiellä ollaan! Reilut 10 vuotta sitten Ponderalle tuli ensimmäinen oma hallitila ja nykyiseen toimitilaan Kaivotielle muutettiin 7,5 vuotta sitten.

Alussa koulutustarjonta oli pääasiassa pentu- ja tokokurssit, mutta lajivalikoima on vuosien varrella kasvanut mm. rally-tokolla ja noseworkilla. Ollaan saatu luotua myös hyvä kouluttajatiimi, jossa tällä hetkellä mukana Annemari Vantila (rally-tokon valmentaja) ja Janni Makkonen Koirapalvelu Search and Find mm. erilaisten hajutyöskentelykurssien ohjaajana.

Meillä on vuosien varrella harjoitellut tuhansia koiria ja se on tietysti opettanut paljon. Samaan aikaan meidän kaikki kouluttajat harjoittelevat ja kilpailevat aktiivisesti omien koiriensa kanssa, tämä pitää meidät ajan hermolla myös lajikoulutuksissa. Kun tähän vielä yhdistää vielä alan koulutuksen niin siitä on hyvä oppia ammentaa myös muille.

Tällä samalla teemalla jatketaan, koko ajan oppien! Koirien maailmassa riittää yhä edelleen opittavaa ja ihmeteltävää!