Pondera 15 vuotta!

Pondera täytti 1. heinäkuuta 15 vuotta! Pirjo aloitti yritystoiminnan hierojana ja koirahierojana, mutta nopeasti mukaan tuli kurssitoiminta. Ennen yrittäjäksi alkamista Pirjolla oli jo lähes 20 vuotta koiraharrastamista, omien koirien kanssa kilpailemista ja erilaisten kurssien vetämistä takana. Pondera on kasvanut vähitellen ja toiminta ja koirakoulun kurssitarjonta on laajentunut. Vuosien varrella mukaan on tullut muitakin kouluttajia Pirjon lisäksi. Tällä hetkellä lajivalmentajina toimivat Annemari Vabtila rally-tokossa ja Janni Makkonen noseworkissa.

Pondera juhlii 15 vuotista taivaltaan Tokon Suomenmestareina, Pondera Teamin joukkue on kilpaillut SM-kisoissa nyt neljä kertaa. Sijoitukset ovat olleet 12., 7., 4. ja tänä vuonna 1.!!! Viime vuonna oltiin jo ihan supertyytyväisiä hienosta 4. sijasta! Mutta koska sijoitukset ovat menneet johdonmukaisesti ylöspäin, puhuttiinkin jo, että tätä tahtia voitetaan ensi vuonna! Ja kuinka kävikään!

15 vuodessa koiramaailmassa on tapahtunut paljon. Koirista ja niiden käyttäytymisestä on tehty palon tutkimuksia ja koiria ymmärretään tänä päivänä paljon paremmin. Edelleen johtoajatus Ponderalla on se, että TUNNETAAN koira ja nähdään jokainen koira yksilönä. Koirat opettavat ja kertovat meille asioita joka päivä, kun maltetaan niitä kuunnella. Ponderan kouluttajat valmentautuvat myös itse koko ajan ja käymme myös keskusteuja erilaisista koulutustavoista yli lajirajojen, Vaikka sitä kokemusta ja osaamista meillä kaikilla on jo paljon, niin ehkä se tuo just sen perspektiivini, että ymmärtää miten paljon on vielä opittavaa.

Kiitos kaikille mukana olleille! Ja tervetuloa uudet koiraharrastajat ja koiranomistajat Pondera teamiin!