Kouluttajat

Pirjo

Heikkinen

Pirjo on Ponderan perustaja ja yrittäjä. Pirjo kouluttaa pääasiassa pentukursseja ja tokokursseja sekä pitää yksityistunteja kisavalmennuksessa ja auttaen erilaisissa koiraongelmissa. Pirjolle on kertynyt koirakokemusta jo reilun 30 vuoden ajalta ja hän on harrastanut omien koiriensa kanssa monia eri lajeja, pääpainon ollessa tokossa. Pirjo on koulutukseltaan mm. eläintenkouluttaja (at) ja koulutettu koirahieroja. Pirjo on vuosien varrella osallistunut laaja-alaisesti erilaisiin seminaareihin ja koulutuksiin.

Pirjo on kilpaillut tokossa kahdeksalla koirallaan. Nykyiset koirat ovat bordercolliet Pop, Hip ja Rox. Pop ja Hip ovat tokovalioita ja kilpailleet SM-tasolla. Pop on kilpaillut myös rally-tokossa ylimmän luokan RTK4-koulutustunnuksen verran. Rox on vasta aloittelemassa kisauraansa,.

Aiemmista koirista, kuudesta corgista, mm.cardigan Iiris tuli rodun ensimmäiseksi tottelevaisuusvalioksi.

Annemari

Vantila

Annemari toimii Ponderan rally-tokokouluttajana. Hän on kilpaillut rallyssa vuodesta 2015 lähtien. Edellisen kisakoira, suursnautseri Ria saavutti rally-tokovalion arvon, ja he kilpailivat rally-tokon SM-kisoissa. Ria kilpaili myös tokon ylimmässä luokassa. Nykyisen kisakoiransa kääpiösnautseri Urhon kanssa Annemari kilpailee sekä tokon että rally-tokon ylimmässä luokassa. Kotona Urhon kaverina on nyt kasvamassa suursnautseri Armi, ja myös Armin kanssa tavoitteena on kilpailla niin tokossa kuin rallyssakin.

Annemarilla on rallysta todella vankka lajin tuntemus ja hän osaa antaa paljon vinkkejä kokeneen kilpailijan näkökulmasta.

Janni

Makkonen

Janni on koulutukseltaan eläintenkouluttaja (at), hyötykoiraohjaaja ja homekoiraohjaaja. Harrastuspuolelta Jannilta löytyy kokemusta niin rally-tokosta, tokosta kuin agilitystäkin, ja näissä lajeissa hän on myös kilpaillut. Janni on kouluttanut koiria lisäksi mejään ja koiratanssiin. Jannilla on kaksi australianpaimenkoiraa, joita hän myös kasvattaa Räjähdysvaaran-kennelnimellä.Lisäksi löytyy metsästyslinjainen labradorinnoutaja sekä englanninspringerspanieli. Jannin perheeseen on aina kuulunut myös villakoiria. Jannin vahvuuksiin kuuluu koirien ja ihmisten tunnetilojen sekä koirien pelkojen ja arkuuden huomioiminen sekä hyvän ja toimivan yhteistyön luominen ohjaajien kanssa.

Jannin yritys Koirapalvelu Search & Find tarjoaa mm.

Homekoiratarkastukset, näytteiden tutkiminen sekä eläintenkoulutusta.

Heli Soininen

Heli hoitaa Ponderan infoa eli ilmoittautumisten vastaanottoa, infojen lähettämistä ja laskutusta. Toki Heli on myös aktiivinen koiraharrastaja ja koiria hänellä on ollut vuodesta 1995. Tällä hetkellä koiranvirkaa hoitavat sileäkarvaiset colliet Allu ja Jalmari. Allun kanssa treenataan ja kilpaillaan rally-tokossa (mestariluokka) ja Jalmari opiskelee tavoitteellisesti tokoa ja agilityä. Koiranäyttelyt kuuluvat myös harrastuksiin.

Tutustu kursseihin