Kouluttajat

Pirjo Heikkinen

Pirjo on Ponderan perustaja ja yrittäjä. Pirjo kouluttaa pääasiassa pentukursseja ja tokokursseja sekä pitää yksityistunteja kisavalmennuksessa ja auttaen erilaisissa koiraongelmissa. Pirjolle on kertynyt koirakokemusta jo reilun 30 vuoden ajalta ja hän on harrastanut omien koiriensa kanssa monia eri lajeja, pääpainon ollessa tokossa. Pirjo on koulutukseltaan mm. eläintenkouluttaja (at) ja koulutettu koirahieroja. Pirjo on vuosien varrella osallistunut laaja-alaisesti erilaisiin seminaareihin ja koulutuksiin.

Pirjo on kilpaillut tokossa kaikilla kahdeksalla koirallaan. Nykyiset koirat ovat bordercolliet Pop ja Hip, jotka molemmat ovat tokovalioita ja kilpailleet SM-tasolla. Pop on kilpaillut myös rally-tokossa ylimmän luokan RTK4-koulutustunnuksen verran. Aiemmista koirista, kuudesta corgista, mm.cardi Iiris tuli rodun ensimmäiseksi tokovalioksi.

Annemari Vantila

Annemari toimii Ponderan rally-tokokouluttajana. Hän on kilpaillut rallyssa vuodesta 2015 lähtien. Edellisen kisakoira, suursnautseri Ria saavutti rally-tokovalion arvon, ja he kilpailivat rally-tokon SM-kisoissa. Ria kilpaili myös tokon ylimmässä luokassa. Nykyisen kisakoiransa kääpiösnautseri Urhon kanssa Annemari kilpailee sekä tokon että rally-tokon ylimmässä luokassa. Kotona Urhon kaverina on nyt kasvamassa suursnautseri Armi, ja myös Armin kanssa tavoitteena on kilpailla niin tokossa kuin rallyssakin. Annemarilla on rallysta todella vankka lajin tuntemus ja hän osaa antaa paljon vinkkejä kokeneen kilpailijan näkökulmasta.

Janni Makkonen

Janni on koulutukseltaan eläintenkouluttaja (at) ja opiskelee homekoiraohjaajaksi. Harrastuspuolelta Jannilta löytyy kokemusta niin rally-tokosta, pk-lajeista kuin agilitystäkin, ja näissä lajeissa hän on myös kilpaillut. Janni on kouluttanut koiria lisäksi mejään ja koiratanssiin. Jannilla on kolme australianpaimekoiraa, joita hän myös kasvattaa Räjähdysvaaran-kennelnimellä. Jannin perheeseen on aina kuulunut myös villakoiria. Jannin vahvuuksiin kuuluu koirien ja ihmisten tunnetilojen sekä koirien pelkojen ja arkuuden huomioiminen sekä hyvän ja toimivan yhteistyön luominen ohjaajien kanssa.

Sonja Marjamäki

Sonja on kouluttanut Ponderalla useita kursseja, kuten rally-tokoa, noseworkia ja hubilityä. Sonja on eläintenkouluttaja (at) ja hyppytekniikkavalmentaja. Sonjan päälaji on ollut agility, mutta hän on kilpaillut parsonjackrussellinterrierinsä kanssa myös rally-tokossa ja noseworkissa. Sonjan nuorin koira kelpie Zazu treenaa ahkerasti tokoa ja lisäksi myös rallya. Sonja on myös hyppytekniikkavalmentaja ja pitää valmennuksia yrityksessään Hyppykaari.

Pondera info

Heli Soininen

Heli hoitaa Ponderan infoa eli ilmoittautumisten vastaanottoa, infojen lähettämistä ja laskutusta. Toki Heli on myös aktiivinen koiraharrastaja ja koiria hänellä on ollut vuodesta 1995. Tällä hetkellä koiranvirkaa hoitavat sileäkarvaiset colliet Allu ja Jalmari. Allun kanssa treenataan ja kilpaillaan rally-tokossa (mestariluokka) ja Jalmari opiskelee tavoitteellisesti tokoa ja agilityä. Koiranäyttelyt kuuluvat myös harrastuksiin.