Käsittelykurssi

.Onko koirasi käsittelyssä tai hoitotoimenpiteissä haasteita? Tai haluaisitko käydä koiranäyttelyissä, mutta koira pelkää vieraita ihmisiä? Tule käsittelykurssille!

Ilmoittaudu kurssille

Kurssin kuvaus

Käsittelyurssilla harjoittellaan kurssin nimen mukaisesti erilaisia koiran käsittelyä vaativia toimenpiteitä, joista on hyötyä niin arjessa, eläinlääkärillä käydessä tai vaikkapa koiranäyttelyissä.

Kurssilla harjoiteltavat asiat sovitaan kunkin kurssilaisen tarpeiden mukaan. Harjoiteltavia asioita voi olla kynsien leikkaaminen, korvien tutkiminen, hampaiden katsominen ja peseminen, silmä- tai korvatippojen laittaminen, mikrosirun lukeminen ja vaa´alle nouseminen ja kaikkiin näihin tarvittavia tukitaitoja.

Kurssin kaikki harjoitukset tehdään koiran ehdoilla, positiivista vahvistamista käyttäen. Kurssilla opetellaan kouluttamaan koiralle erilaiset toimenpiteet mukaviksi. Harjoitukset suunnitellaan niin, että koira pystyy olemaan rentona käsittelyn ajan.

Ohjaajana Janni Makkonen (eläintenkouluttaja ,hyötykoiraohjaaja ,homekoiraohjaaja) ,jolla pitkä kokemus koirien käsittelystä ja sen omaehtoisesta opettamisesta: ”Palo koiran tukitaitojen opettamiseen ja omaehtoiseen käsittelyyn syntyi eläinklinikalla työskentelyn aikana , kun näin miten eri ikäisille koirille monet hoitotoimenpiteet , vaaka, sirun tarkastus ja moni muu tutkiminen tuottavat stressiä ja pelkoa. Näihin on mahdollista opettaa koiralle apuvälineitä ,jotta kaikenlaisesta käsittelystä ja toimenpiteestä tulisi koiralle helpompia ja mukavampia. Samoja taitoja voi hyödyntää myös esimerkiksi näyttelyissä tuomarin tullessa käsittelemään koiraa.”

Tämä kurssi soveltuu kaiken ikäisille koirille.

Ponderan Pentukurssin käyneille -20% alennus. (Koskee 7/23 jälkeen aloitettuja kursseja).

Kurssin tiedot

 • Ajankohta
  29.09.2023 - 20.10.2023
 • Ohjaaja
  Janni Makkonen
 • Ryhmäkoko
  6
 • Kurssimaksu
  84€
 • Lisätietoja
  Harjoitukset perjantaisin klo 18.00.
Kuvituskuva - kaksi koiraa harjoittelevat ohittamista ja seuraamista

Seuraavat kurssit

Yhteistyön perusteet 9

 • Alkamispäivä: 28.09.2023
 • Ohjaaja: Pirjo Heikkinen & Noora Luukkainen (eläintenkouluttajaopiskelija)
 • Kurssimaksu: 160€

YHTEISTYÖN PERUSTEET Yhteistyön perusteet-kurssi on tarkoitettu yli 9kk-ikäisille koirille, jotka tarvitsevatharjoitusta arjen…

Lue lisää ja ilmoittaudu kurssille